„UKUCAJTE SAMO SRCE, DOVOLJNO JE“ Dušanu (4) je potrebno 191.000 evra da preživi, a svi možemo da POMOGNEMO

„Hajde… Svi mi, odmah sada! Uskratimo svojoj deci jednu krem bananicu, preskočimo kafu u kafiću, prnja manje jer nam uopšte i ne treba…. Pomozimo četvorogodišnjem Dušanu jer nam je to ljudska obaveza …“, samo jedan je od bezbroj apela na društvenim mrežama, u jednoj od najvećih akcija pomoći.

Sada je u pitanju četvorogodišnji Dušan Todorović, kome se rak ponovo vratio, a koji hitno mora na lečenje u Bareslonu. Porodici je neophodno 191.000 evra, kako bi dete što pre stiglo u tamošnju kliniku.

U želji da se motiviše što više ljudi da podrže akciju, Jasenka Lalović, jedna od korisnica Fejsbuka, na svom profilu je napisala da se ne dešava muka uvek i samo drugima i ne bio niko u koži njegovih roditelja, koji nemaju mogućnost da mu pomognu do kraja.

„Zato pružajmo da bi nam se pružilo… Verujete, nikad se ne zna. Pošaljite poruku na 5757… Ukucajte samo srce… Dovoljno je“, piše ona i dodaje da prestanemo da pominjemo priču da ne bi trebalo da lečimo decu SMS porukama.

„Treba i tako da ih lečimo sve dok zakazuje savest onih kojima je dužnost da se time bave. Borimo se za našu decu, za svako naše dete“, navela je ona.

Šta se dešava s Dušanom

Kako je „Blic“ juče pisao, teško obolelom četvorogodišnjem dečaku Dušanu Todoroviću iz Svilajnca neophodna je pomoć da bi preživeo jer mu se vratio karcinom – neoblasma.

Detetu sada predstoji put u Barselonu, na kliniku „Sant Joan de Deu“ na dodatna ispitivanja, analize krvi i dva ciklusa hemoterapije i imunoterapije. Prvi simptomi njegove bolesti javili su kod tog mališana pre dve godine, kada je primećen pad hemoglobina u njegovoj krvi.Tada je pedijatar u Domu zdravlja u Svilajncu napipao u trbuhu deteta „strano telo“, nakon čega ga je uputio u Beograd. Prilikom kasnijih analiza, Dušanu je dijagnostikovan maligni tumor. Posle biopsije, dobio je hemoterapiju, što je uticalo da se kancer smanji do veličine koja je mogla da se operiše.