Poljoiprivredna služba Lebana organizuje odlazak na poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Poljoprivredna služba opštine Lebane organizuje u četvrtak 17. maja odlazak na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu. Zainteresovani poljoprivrednici iz opštine Lebane koji žele da obiđu novosadski sajam mogu se javiti poljoprivrednoj službi opštine Lebane. Polazak je u 5 sati sa parkinga kod hotela u Lebanu.
Oko 1.500 izlagača iz 30 zemalja nastupiće na 85. međunarodnom poljoprivrednom sajmu od 15. do 21. maja u Novom Sadu, a predstavljeni proizvodi i usluge stužu iz ukupno 60 zemalja.
Zemlja prijatelj 85. međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a u okviru kolektivnih izložbi će se i privrednici iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Holandije, Italije, Izraela, Kine, Mađarske, Španije i Tunisa.Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine je podržalo organizovanje Nacionalne izložbe stoke, na kojoj će biti 1.600 živih eksponata. U okviru izložbe „Kvalitet više“ biće predstavljeni organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom srpski kvalitet i prvi put zantske pivare.