Od danas smotra amaterskih pozorišta u Lebanu

Od danas pa narednih 7 dana Lebane će biti domaćin međuokružne smotre amaterkih pozorišta koja se održava u lebanskom Domu kulture. Već tradicionalno organizatori smotre su Dom kulture „Radan“ iz Lebana i Surdulički kulturni centar u saradnji sa Savezom amatera Srbije.
Međuokružna smotra amaterskih pozorišta počinje danas u 12 časova predstavom za decu dramske grupe „Različak“ iz Prokuplja. Od 18.00 dečja scena Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ iz Prokuplja izvešće predstavu „Čija je ono baba“. Predstava je prilagođena srednjoškolskom uzrastu i mladim ljudima od 13 i više godina.
Večernju scenu otvara predstava “ Kirija-naša deca“ po tekstu Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Biljane Nikolić i Centra za kulturu i umetnot Aleksinac. 
Na ovogodišnjoj smotri učestvuje devetnaest pozorišnih grupa iz Jablaničkog, Pčinjskog, Topličkog, Niškog i Pirotskog okruga sa devet predstava u konkurenciji dečje scene i deset predstava na večernjoj sceni.
Predstave će ocenjivati režiser Saša Volić iz Beograda. Najbolja predstava će se plasirati na republičku smotru amaterskih pozorišta u Kuli.
Ono što je veoma bitno napomenuti je da je za ve predstave ulaz besplatan.