Za sedam dana iz saobraćaja isključeno 24 vozača zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i 26 zbog nasilničke vožnje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije tokom prošle sedmice isključili su iz saobraćaja 26 vozača zbog nasilničke vožnje i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 25 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dok je jedan vozač isključen iz saobraćaja zbog preticanja kolone vozila preko pune linije.

Od 24 vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 14 je bilo pod dejstvom kanabisa, dok je kod šest vozača kontrolom utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu. Inače, osam vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog ovog prekršaja istovremeno su činili i druge prekršaje.

Takođe, saobraćajna policija je sankcionisala 4.933 vozača koji su nepropisno koristili mobilni telefon za vreme vožnje.

Lebanske vesti