Pešić: „Imam izuzetnu čast da se pohvalnim rezultatom koji smo postigli ove školske godine“

STŠ „Vožd Karađorđe“ u školskoj 2018./2019. godini popunila svih 120 mesta za učenike na tri četvorogodišnja smera i dva smera u trogodišnjem trajanju.

Na smerovima Mašinski tehničar motornih vozila, Finansijski tehničar i Tehničar drumskog saobraćaja bilo je mesta za 30 učenika na svakom smeru. Navedeni smerovi su u četvorogodišnjem trajanju a još 30 mesta, po 15 na oba smera, pipunili su učenici za obrazovne profile Mehaničar tekstilnih mašina i Konfekcionar – krojač.

„Imam izuzetnu čast da se pohvalnim rezultatom koji smo postigli ove školske godine. Pored odličnih ishoda naših, sada već bivših učenika, koji su ostvarili fantastične rezultate na prijemnim ispitima i upisali visoko cenjene fakultete, neskromna mi je čast da se pohvalim i rezultatom , koji je zavidan u današnjem vremenu. Naime, upisali smo različite smerove koji budućoj generaciji nude svestranost i profesionalnost, korak ka svetloj budućnosti. Čast mi je da se pohvalim i upisnom politikom ,pa tako opšteobrazovni smer Saobraćaj broji 30 učenika, Ekonomija, pravo i administracija – 30 učenika, Mašinski tehničar motornih vozila takođe 30 učenika, i kombinovano odeljenje koje čine Tekstilni radnik i Mehaničar tekstilnih mašina – 30 učenika. Upisali smo 120 novih učenika“ – kazao je za Info centar juga Mirko Pešić, vd direktor STŠ „Vožd Karađorđe“

„Svi zaposleni u školi, srazmerno svojim veštinama, sposobnostima i znanju, dali su svoj doprinos. Vetar u leđa i veliku podršku imamo i od strane lokalne samouprave, bez koje ne bismo mogli da realizujemo mnoga stručna usavršavanja nastavnika kao ni ostale projekte na kojima radimo. Negujući timski rad i zajedničke akcije, želimo da opremanjem škole, ostvarimo efikasnu, kvalitetnu i savremenu nastavu , da učenicima pružimo svoj maksimum, a roditeljima damo povratne informacije o uspehu učenika.  Dualno obrazovanje je deo sistema srednjeg obrazovanja i vaspitanja u kome se kroz teorijsku nastavu i vežbe u školi i učenje kroz rad kod poslodavca stiču, usavršavaju i izgrađuju znanja i sposobnosti neophodne za dalji rad, imamo viziju da naši učenici određenih smerova, stiču veštine u novo otvorenoj fabrici u Lebanu. Sarađujemo sa nemačkom organizacijom GIZ koji su kroz seminare, projekte, donacije, savete, radom i entuzijazmom doprineli našem razvoju. Ono što je najbitnije imamo svoju misiju i viziju, imamo i vas, učenike i roditelje, imamo znanje, ambicije i entuzijazam. Ostaje mi samo da novoj generaciji poželim dobrodošlicu, a kolegama prijatan odmor, kako bi smo bili još uspešniji u novoj školskoj godini“ – dodao je Pešić.

    

(LbV)