KLUB 4X4 JUSTINIJANA PRIMA u saradnji sa PKS za Jablanički i Pčinjski okrug organizovao odlazak za Kavalu i Tasos pod nazivom OPEN BALKAN

KLUB 4X4 JUSTINIJANA PRIMA u saradnji sa Privrednom komorom Srbije za Jablanički i Pčinjski okrug organizovao je odlazak za Kavalu i Tasos pod nazivom OPEN BALKAN.

Dvadeset šest privrednika sa juga Srbije, predsednici opština Bela Palanka, Trgovište, Mali Zvornik, Lebane i gradonačelnika Leskovca posetili su ovaj region Grčke.

   

U desetak vozila članova kluba 4X4 delegacija je nastavila širenje saradnje sa zemljama Balkana kako kulturnih i ekonomskih tako i prijateljskih veza. Delegaciju na čelu sa direktorom PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga i predsednikom kluba „4X4 JUSTINIJANA PRIMA“ Goranom Jovićem primio je predsednik institucije Dimofelije u čijoj je nadležnosti turizam, sport, kultura, nepokretna imovina, razvoj grada i razvoj banja gospodin Panajotis Agelidis, kao i direktor i veliki prijatelj Srbije gospodin Aleksandros Vretos, i organizator mnogih humanitarnih akcija u vreme bombardovanja SRJ inače bivšeg studenta fakulteta poljoprivrede u Beogradu kao i gospodja Korina Ganiti zadužena za turizam regije.

 

Na ovom sastanku razgovaralo se o nastavku saradnje sa Kavalom, koja traje već 14 godina, i PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga, koliko su nastupi pod našom RPK za celu Srbiju značajni na međunarodnom sajmu EXPO KAVALA.

Ostvareno je mnogo poslovnih kontakata do sada a RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga posle potpisivanja sporazuma o saradnji sa privrednom komorom Kavale 2008 svake godine ima besplatan štand za izlagače iz Srbije.

Predloženo je da ekipa novinara i vlasnika elektronskih medija iz Kavale poseti jug Srbije i na taj način približi Srbiju još više Grčkoj a posebno ovom regionu. Isto je to predloženo da i naši mediji posete ovaj kraj u organizaciji PKS RPK Leskovac.

Delegaciju je primio i predsednik privredne komore Kavale gospodin Markos Dempas, inače dobitnik plakete PKS i Predsednika Marka Čadeža 2019 godine za doprinos saradnje privrednika Srbije i Grčke. Sastanku je prisustviao i gospodin Lefteris Kukutinis savetnik za preduzetništvo i vlasnik desetak firmi inace bivši srpski student.

Pokrenuta je i inicijativa za održavanjem jednog skupa u PKS u Beogradu svih bivših grčkih studenata koji su sada privrednici, političari i ljudi iz javnog života, kako bi i na taj način obnovili stare veze i ojačali ekonomsku saradnju. Kavala ima dva aerodroma, dve luke i preko 100.000 stanovnika i jedan od najvećih gradova Grčke a za Srbiju može biti zanimljiva velika kuka za kontejnerski transport robe jer je infrastrukturalno dobro povezana sa Solunom, Bugarskom i Turskom.

Delegaciju je primila u Generalnom Konzulatu u Solunu Konzul Jasmina Milačić sa saradnicima i u jako prijatnoj atmosferi u prostorijama Generalnog Konzulata pozdravila goste iz Srbije i ponudila pomoć u saradnji sa grčkim privrednicima.

   

Direktor PKS RPK Jablaničkog i Pčinjskog okruga gospodin Goran Jović je u ime PKS pozvao gospođu Milačić da početkom oktobra ove godine sa našim privrednicima iz Srbije prisustvuje otvaranju međunardnog sajma KAVALA EXPO što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.