ZBOGOM LEGENDO Preminuo Sinan Sakić

Popularni folk pevač Sinan Sakić premunuo je rano jutros u Beogradu nakon borbe sa teškom bolešću u 62. godini života.

 

Sinan Sakić je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznica, a karijeru je započeo tokom 1978. godine kada je objavio pesmu “Rastanak kraj reke”. Veliki muzički talenat koji je mnogo puta pokazao nasledio je od svog oca koji je svirao u vojnom orkestru.

Godine 1979. godine izdao je ploču sa dve pesme kao što su “Kulu gradim” i “Jedna tuga za dva druga”. Upravo su ove dve pesme predstavljale odličan početak za pevača. Prvi album “Miko druže moj”, izazavo je veliko zanimanje publike za ovog veselog pevača, koji je svoju sreću hteo da pokaže i pesmama koje je snimio.

Godine 1982. snimio je album “Reci sve želje”. Zahvaljujući ovom albumu postao je jedan od najslušanijih folk pevača koji je uvek izbegavao folk festivale jer mu nisu bili potrebni. Sinan je od samog početka imao veliki uspeh na estradi i diskografiji.

Objavio je preko 27 albuma, a priznao je kako mnogo voli Indiju gde ima stan i gde često voli da provede odmor. Otpevao je mnogo pesama, a ovo su samo neke od njih: “Sudbina me na put šalje”, “Ja ne volim rečima već srcem”, “Izađi na pet minuta”, “Miko, druže moj”, “Sklonite čaše sa stola”, “Pevaj mi o njoj”…

httpss://www.youtube.com/watch?v=ErZneqbs-Yo

Izvor:YouTube

httpss://www.youtube.com/watch?v=WubIEhlM4XY

Izvor:YouTube

httpss://www.youtube.com/watch?v=zBjAl6vgn7g

Izvor:YouTube