Lebanski predškolci plesom prošetali svetom

Već 8 godina PU „Dečja radost“ iz Lebana učestvuje na manifestaciji „Rastimo uz ples“.U plavim i narandžastim majicama sa natpisom „Rastimo uz ples“ deca koja završavaju pripremni predškolski program plesala su na školskom igralištu u Lebanu sa svojim vaspitačima i roditeljima.
Ove godine deca iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine izvešće plesne koreografije na dečiju muziku iz Austrije, Crne Gore, Amerike, Francuske, Kine, Španije, Poljske, Srbije, Turske, Norveške i Rusije.
Sve prisutne lebančane pozdravila je direktorka PU „Dečlja radost“ Nevena Zdravković koja je pohvalila uloženi trud mališana, ali i vaspitača i roditelja koji su dali sve od sebe da ova manifestacija uspe.
„Deca vaša i naša družila su se, odrasla uz osmeh, radsot i poneku suzu sa svojim vaspitačicama. Zavoleli su jedni druge, ali došao je i taj dan kada će naši predškolci vrtić zameniti školom i krenuti u nove pobede. Mi im želimo svu sreću ovog sveta, da budu dobri đaci, da kroz život koračaju uzdignute glave, a sve što su naučili u vrtiću pokažu svojim učiteljima“ istkla je Nevena Zdravković.
Ona je poručila mališanima da se tokom leta lepo odmore i poželela mnogo uspeha u školi. Potom je usledilo pravo putešestvije svetom uz najpopularrnije dečije pesmice. Mališani su pokazali zavidno plesno umeće, a u poslednje dve pesmice pridružili su im se i roditelji.
Ove godine predškolski program u opštini Lebane završilo je 168 mališana. 3 predškolske grupe su iz Lebana, a 9 iz izdvojenih odeljenja.