Završena pozorišna smotra u Lebanu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na 38. međuokružnoj smotri amaterskih pozorišta u Lebanu za najbolju predstavu iz večernjeg programa proglašena je predstava „Sve je u redu“ teatra Gimnazijalac iz Lebana, dok je od dečjih predstava prvo mesto osvojila predstava „Pepeljuga u zemlji čuda“ iz Surdulice. Najbolja predstava večernje scene, „Sve je u redu“ biće izvedena na republičkom takmičenju u Kuli.
Uručenjem nagrada, sinoć je završena je 38. međuokružna smotra amaterskih pozorišta u Lebanu, na kojoj su učestvovali ansambli iz pet okruga južne Srbije. Organizatori ove izuzetne manifestacije su lebanski Dom kulture i surdulički Kulturni centar.
Prvo mesto osvojio je teatar Gimnazijalc iz Lebana sa predstavom „Sve je u redu“, drugo mesto ravnopravno dele predstave „Stend ap Serbije“, Akademskog pozorišta SKC iz Niša i predstava „Anđela“ Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović” iz Prokuplja, treće mesto pripalo je teatru ZUG iz Vranja koji je odigrao predstavu „Kuća Marije pomoćnice“.
Inače pobednička predstava u okviru večernje scene „Sve je u redu“ u izvođenju tetara Gimnazijalc iz Lebana nastavlja sa uspesima. Nakon trijumfa u Kragujevcu na smotri gimnazijskih teatara i na smotri u Lebanu je po mišljenju selektora Aleksandra Volića zaslužila je, pored prvog mesta za najbolju predstavu, još 4 nagrade.

  

U okviru dečje scene prvo meto osvojila je predstava „Pepeljuga u zemlji čuda“ surdiličkog Kulturnog centra, drugo mesto dele predstave „Mali princ“ pozorišne trupe Kamičak i predstava „Čija je ono baba“ dečje scene pozorišta „Hranislav Dragutinović” iz Prokuplja, treće mesto osvojila je predstava Dominika Bogdanovića „Zelena trava carstva mog“ u izvođenju dečje scene Kulturnog centra iz Medveđe.
U okviru programa 38. smotre amaterskih pozorišta na sceni lebanskog Doma kulture odigrano je osam dečjih i toliko večernjih predstava, komedije i drame po tekstovima domaćih i stranih pisaca. Ovogodišnji selektor smotre bio je Aleksandar Volić koji nije imao nimalo lak zadatak da odabere najbolje predstave.