Oslikana fasada OŠ „Radovan Kovačević Maksim“

Tokom prethodnih dana učenici OŠ „RAdovan Kovačević Maksim“ su u  saradnji sa nastavnicom likovne kulture Elidom Stanojević oslikali spoljašnost škole.

U sklopu obeležavanja Dečje nedelje od 2. do 8. oktobra fasada OŠ „Radovan Kovačević Maksim“ dobila je potpuno novi izgled. Kako je kazala nastavnica likovnog u ovoj školi Elida Stanojević, ova nedelja je u potpunosti podređena deci, a kako su deca ove godine poželela da promene spoljašnost škole to im je i omogućeno.

Deca su sama birala ko će krasiti zidove škole, te će tako na fasadi naći scena iz filma o Hariju Poteru, potom Merilin Monro, Salvador Dali i Frida Kalo. Ono što je za svaku pohvalu je to da su se deca prihvatila četki, valjkova i boja i sama oslikala školu.

Kako ističe Elida Stanojević,  zamolili su direktora škole Dragana Veličkovića i dobili odobrenje da ovog i narednog vikenda produže svoje aktivnosti kako bi cela škola bila iscrtana, a najverovatnije će i hodnici unutra škole biti oslikani poznatim slikama ali viđeni okom učenika škole „Radovan Kovačević Maksim“.