Sutra preventivni zdravstveni pregledi u Leskovcu

Deveti put ministarstvo zdravlja organizuje besplatne preventivne zravstvene preglede u zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Preglede mogu obaviti i svi građani koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu.
Opšta bolnica Leskovac u saradnji sa Domom zdravlja i ovoga puta uzela je učešće u ovoj akciji. Građani će u bolnici i Domu zdravlja moći da obave internističke preglede, urade EKG i provere pritisak, u laboratoriji mogu da provere holesterol i trigliceride, dok će u službi dermatologije moći da pregledaju mladeže.
Građanima koji nameravaju da u nedelju kontrolišu trigliceride i holesterol, savetuje se da ne uzimaju hranu u periodu od 12 sati pre davanja uzoraka na analizu.
Ovo je deveta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda, u okviru kojih je, do sada, pregledano oko 160.000 građana. Od tog broja, više hiljada građana je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije i rane dijagnostike kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu, navodi se u saopštenju ministarstva zdravlja.