PU “Dečja radost“ iz Lebana obeležila 47 rođendan

Već 47 godina PU “ Dečja radost“ iz Lebana svakodnevndo brine o našim najmlađim sugrađanima. Povodom rođendana njihove druge kuće mališani iz pripremne predškolske grupe iz centralnog vrtića priredili su, zajendo sa svojim vaspitačima, prigodan kulturno-umetnički program.

U specijalno za ovu priliku napravljenom, etno ambijentu, predškolci su za roditelje, bake, deke, tetke, kao i mnogobrojne zvanice prikazali običaje i tradiciju našeg naroda. Kroz pesmu, igru i recitale pokazali su običaje za Badnji dan, Božić, Uskrs, ali i još neke autentične srpske običaje.

Deca su bila obučena u narodne nošnje, sedeli su na čergama, baš kao nekada. Čule su se tradicionalne narodne pesme Ajde Jano, Sta to radiš Maro… i druge.

  

  

  

  

  

„Prošle godine smo putovali kroz sve zemlje sveta, a ove godine su vaspitači koji vode predškolsku grupu odlučili da zajedno sa dečicom prikažu srpske običaje“ kaže direkrtorka PU „Dečja radost“ Nevena Zdravković. „Vaspitači su ove godine odlučili da predstave našu tradiciju, a ja sam bila tu da ih podržim i omogućim sve uslove za uspešno realizovanje ove priredbe. Sa decom su počeli da rade odmah po završetku Dečje nedelje i napravili zaista jednu veoma kvalitetnu predstavu“ naglašava direktorka Nevena Zdravković.

Između dva rođendana vrtić je od eksternih evaluatora dobio ocenu 3, što je sasvim solidna ocena obzirom da je maksimalna ocenena 4 ističe Zdravkovićeva i dodaje da im je cilj da dostignu tu masimalnu ocenu 4. Inače vrtić tokom cele godine ima raznovrsne aktivnosti te se tako obeležava 8. Mart, Dečja nedelja, a predstoji i obeležavanje novogodišnjih praznika. Ono što je interesantno da novogodišnju predstavu mališanima priređuju njihovi vaspitači, to je jadna vrsta poklona deci za sve aktivnosti tokom godine podvalči Zdravkovićeva. Inče u vrtiću je trenutno upisnao 138 deteta, dok je 68 na lsiti čekanja. Dogradnja vrtića započeta 2012. godine prema očekivanjima trebalo bi da bude nastavljena naredne godine, a ako sve ide po planu završetkom dogradnje lista čekanja ne bi postojala.

Nevena Zdravković je svoj deci i upošljenicima poželela srećnu godišnjicu sa željom da vrtić i dalje napreduje kao do sada a sve u interesu mališana koji borave u ovoj ustanovi.

  

  

  

  

Izvor: Info centar juga