Druzenje penzionera

Lebanski penzioneri njh oko 150 okupilo se sinoć u restoranu Dionis u Prekopčelici kako bi se uz muziku, jelo i piće družili i proveselili.

Udruženje penzionera iz Lebana broji preko 1500 članova i veoma je aktivno na raznim poljima. Rukovodstvo udruženja, na čijem je čelu predsednica Milica Banković, trudi se i u tome uspeva da veoma često organizuju jednodnevne i višednevne ekskurzije po Srbiji, ali i regionu. Te su tako ove godine boravili na Ostrogu, Zlatiboru, republici Srpskoj, Beogradu, a posetili su i mnoge manastire u Srbiji. Na naše pitanje koja im je sledeća destinacija u planu, dobili smo odgovor da je će, ukoliko se „sklope sve kockice“, posetiti i Oplenac.

Milica Banković zahvalila se svim ljudima koji su učestvovali u organizovanju ove proslave i istakla, da veliku pomoć imaju i od lokalne samouprave ali i brojnih donatora koji pomažu rad udruženja. Ovu zabavu su su delom finansirali i sami penzioneri od novca koji im je ostajao od ekskurzija.

Pored toga redovno organizuju i zabave i za 8. Mart i Novu godinu. Sve ovo služi kako ističu u udruženju penzionera da pokažu da se odlaskom u penziju i te kako može kvalitetno i sadržajno provoditi vreme. Prostorije udruženja otvorene su svakog dana, gde penzioneri mogu da svrate odigraju partiju šaha, karata, domina ili jednostavno malo porazgovarati uz kafu ili neko drugo piće.

httpss://www.youtube.com/enhance?video_referrer=watch&v=-O22J7Wwzpg

httpss://www.youtube.com/watch?v=PEl5JzFgaZk&feature=youtu.be