Održana izložba pasa u Lebanu

Po sunčanom vremenu brojni Lebančani, ali i gosti Lebana, uživali su u lepoti brižno odgajanih kućnih ljubimaca, brojnih izlagača sa prostora cele Srbije. Blizu 150 prikazalo je više od 40 vrsta pasa svih rasa iz cele Srbije na 5. Nacionalnoj izložbi pasa danas u Lebanu. Najboljima u različitim kategorijama, po oceni stručnog žirija, pripali su pehari, diplome i harana za pse. 
U organizaciji kinološkog društva „Radan“ iz Lebana, a pod pokroviteljstvom opštine Lebane danas je u Lebanu održana tradicionalna peta po redu izložba pasa svih rasa. Izložbu je otvorio Bojan Jović, direktor  Turističke organizacije Lebane koji je pozdravio sve učesnike izložbe i poželeo im što bolji plasman.
  
  
Izložba je, prema rečima Dejana Cvetkovića iz kinološkog društva „Radan“ svake godine sve uspešnija.
„Naše društvo  se pokazalo ka dobar domaćin i odličan organizator izložbe pasa što govir i veliki broj izlagača ali i posetilaca. Psi su ocenjivani u više kategorija, ali je ipak najznačajnije priznanje najlepši pas izložbe, što je negde težnja svakog vlasnika psa“, kazao je Dejan Cvetković. On se zahvalio lokalnoj samoupravi i sponzorima bez čije pomoći ne bilo ni ove izložbe.

 

  

Na pomoćnom terenu FK „Radan“ prodefilovalo je dosta pudlica”, “vučjaka”, “azijskog ovčara”, “rotvajlera”, “dobermana” “haskija”, domaćih “šarplaninaca”, „ruskih hrtova“…
Lebane sada možemo slobodno reći ima uspešnu tradiciju organizovanja ove izložbe i svake godine je sve bolja i masovnija kaže Nebojša Jovanović kinološki sudija.
Psi su se takmičili najpre u rasama, pa potom u grupi gde su bili podeljeni u 10 grupa. Potom se svaki pobednik grupe takmičio za prestižnu titulu najlepšeg psa izložbe“ kaže Jovanović.

 

  

Prvo mesto na današnjoj izložbi u Lebanu osvojio je nemački ovčar veoma popularni pas u našoj zemlji, drugi je lovački pas epanjol breton, a treće mesto zauzeo je rotvajler.
Kako je bilo na današnjoj petoj izložbi pasa svih rasa u Lebanu pogleajte u foto galeriji.