Veliki uspeh lebanskih učenica na „Književnoj olimpijadi“

I ove godine je po tradiciji republičko takmičenje iz književnosti, „Književna olimpijada“ održano u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima. Plasman na ovom prestižnom takmičenju ostvarile su Aleksandra Milić i Kristina Krstić, učenice Gimnazije u Lebanu. 
Učenica prvog razreda Aleksandra Milić osvojila je 2. mesto, a Kristina Krstić, učenica drugog razreda osvojila je 3. mesto, inače njih dve su i prošle godine učestvovale i osvojile su nagrade.
Po rečima njihove profesorke srpskog jezika Svetlane Cvetković, ovogodišnje nagrade su možda značajnije jer je u konkurenciji bilo skoro 700 učenika, što se do sada nije desilo.
„Priprema za takmičenje je počela sa početkom školske godine, jer je trebalo pokazati izuzetno poznavanje ne samo književnih dela, već i poznavanje teorije i istorije književnosti što ovim učenicama nije bio nikakav problem“ priča za portal Info centar juga profesorka Svetlana i dodaje „Izuzetno je zadovoljstvo raditi sa ovim mladim devojkama koje profesoru pokažu i dokažu da njegov posao ima smisla i da u beskrajnom plavom krugu zaista postoji zvezda“ ponosno ističe Svetlana Cvetković.
U iščekivanju rezultata Aleksandra i Kristina su sa svojom profesorkom Svetalnom posetile grob Branka Radičevića, koji bi sigurno bio ponosan kada bi video da u gradu njegove mladosti dolaze neke nove mladosti koje žele prave stvari.
Organizatori takmičenja su: Društvo za srpski jezik i književnost Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Školska uprava Novi Sad i Karlovačka gimnazija.