U selima Radevce, Klajić, Buvce i Lipovica počela podela paketa pomoći za najugroženije porodice

Počela podela paketa pomoći za najugroženije porodice u udaljenim selima opštine Lebane – Radevce,Klajić,Buvce i Lipovica

Crveni krst Lebane počeo je 13. septembra distribuciju prehrambenih i higijenskih paketa ugroženim porodicama u udaljenim seoskim područjima. Vlada Republike Srbije posredstvom Crvenog krsta Srbije ovu humanitarnu akciju sprovodi unazad par godina a na inicijativu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obezbeđena su finansijska sredstva za nabavku 41.540 paketa hrane i higijene za socijalno najugroženije porodice u 105 opština druge, treće i četvrte grupe razvijenosti u Srbiji, među kojima je i naša opština.

Spiskovi korisnika pomoći sačinjeni su u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Mesnim zajednicama a na osnovu stanja socijalnih potreba. Paketi će biti distribuirani i tokom meseca oktobra.

Paketi su pakovani na bazi potreba četvoročlane porodice. Samohrana staračka domaćinstva dobijaće po jedan paket, bez obzira na to da li domaćinstvo ima jednog ili dva člana.
Distribucijom paketa biće obuhvaćene socijalno najugroženije porodice iz udaljenih seoskih sredina, samohrana staračka domaćinsktva, porodice na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, porodice bez stalnih prihoda, sa više dece i porodice koje imaju člana sa invaliditetom.

Veliku pomoć Crvenom krstu Lebane pružaju aktivisti koji svojim angažovanjem doprinose da paketi pomoći stignu do naših sugrađana u nepristupačnim predelima.

   

(LBV)