Sređuje se ograda u školi Radoje Domanović u Bošnjacu

Dvorište osnovne škole Radoje Domanović u Bošnjacu uskoro će dobiti novu ogradu. Radovi su već počeli i po rečima direktora ove obrazovne ustanove Gorana Pejkovića radovi bi trebalo da budu završeni za otprilike mesec dana.

Godinama je škola u Bošnjacu pokušavala da uradi projekat zamene stare i dotrajale ograde, koja datira još iz osmdesetih godina, ali zbog nedostatka novca sa realizacijom se krenulo tek pre mesec dana.

„Postojeća ograda je bila veoma oronula i dotrajala, a još veći problem se javio kada je urađen magistralni put Lebane Leskovac, koji je podignut pa se sva voda koja se slivala sa puta zadržavala u donjem delu stare ograde. Ja sam se godinama borio da sredimo ogradu i pre mesec dana smo skinuli staru ogradu, iskopali temelje i krenuli sa izvođenjem radova“ kazao je za Info centar juga Goran Pejković, direktor OŠ „Radoje Domanović“ u Bošnjacu.

Radove finansira opština Lebane, a izvode ih pomoćni radnici škole iz Bošnjaca kaže Pejković.

„Radove izvodimo sukcesivno, kad opština može da izdvoji novac za određene radove mi to odradimo. Na ovaj način je mnogo jeftinije odraditi, jeste veliko zalaganje radnika škole, ali je svima u interesu da nam ograda bude sređena pre svega zbog bezbednosti dece, jer pored škole je magistralni put.“

Vrednost radova procenjen je na oko 1,5 milona dinara.