Lebanu odobrena sredstva za rekontrukciju vodovodne mreže

Odlukom Ministarstva privrede, opštini Lebane su odobrena sredstva za finansiranje projekta: “Izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju, revitalizaciju i proširenje vodovodne mreže u naseljenom mestu Lebane i bližoj okolini“. Vrednost ovog projekta je 4.560.000 dinara, od čega opština Lebane obezbeđuje 10,09 %, odnosno 460.000 dinara.
Jedna od prioritetnih infrastrukturnih investicija, za opštinsko rukovodstvo, je rekonstrukcija gradske vodovodne mreže. U planu za narednih 5 godina  je zamena azbestnih vodovodnih cevi u celom naseljenom mestu Lebane.  Sredstva za finansiranje ovog projekta biće tražena od Vlade Republike Srbije i Kancelarije za upravljanje  javnim ulaganjima, ali  je to moguće tek nakon što bude pripremljena projektno tehnička dokumentacija i budu pribavljene sve neophodne dozvole i saglasnosti.
Ovom odlukom Ministarstva privrede i dodelom traženih sredstava,  za izradu projektno tehničke dokumentacije, praktično otpočinjemo sa realizacijom ovog, za naše građane važnog infrastrukturnog projekta.