Predstavnici NALED-a posetili opštinu Lebane

U kabinetu predsednika opštine Lebane održan je, prvi u nizu, sastanak sa predstavnicima Naled-a. Sastanku su pored rukovodstva opštine Lebane prisustvovali i direktorka za dobru upravu NALED-a Ana Ilić, savetnica za regionalni razvoj NALED-a Dijana Spalević, projektni asistent ispred Naled-a Uroš Čolaković, predsednica Udruženja „Ruža“ Slobodanka Pavlović i saradnik Predrag Stošić.

Lebane je jedna od opština iz Srbije, pored Surdulice i Vlasotinca gde će se sprovesti projekat „Bolje prilike po meri nerazvijenih područja“ uz podršku Evropske unije (IPA 2. Program prekogranične saradnje Srbija – Severna Makedonija), NALED u partnerstvu sa Udruženjem žena „Ruža“ iz Lebana, Fondacijom za menadžment i industrijski razvoj iz Skoplja i Udruženjem za aktivizam, edukaciju, kulturu i umetnost Civilni Centar „AktivUm“ iz Kumanova. Projekat će se sprovesti i u opštinama iz Severne Makedonije – Kumanovo i Staro Nagoričane.

Predstavnici NALED-a istakli su ovom prilikom da je bliska saradnja sa opštinom Lebane stub za postizanje projektnih ciljeva, a prvi korak u projektu je mapiranje prirodnih, ljudskih, ekonomskih resursa opštine, uključujući mapiranje najperspektivnijih poljoprivrednih proizvoda, tradicionalnih jela i rukotvorina kao i zanatskih i turističkih usluga (seoski turizam, agroturizam).