Đaci OŠ „Vuk Karadžić“ – osvojili treće mesto na nagradnom konkursu „Pokrenimo našu decu“

Još jedan uspeh koji je doneo radost đacima OŠ „Vuk Karadžić“ – treće mesto na nagradnom konkursu „Pokrenimo našu decu“ u organizaciji kompanije “ Knjaz Miloš“.

U svim osnovnim školama u Srbiji, pre godinu dana, pokrenuta je akcija uvođenja intezivnije fizičke aktivnosti dece. Cilj svakodnevnog petnaestminutog vežbanja je poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja i prevencija nastanka deformiteta koji su sve učestaliji među mlađom populacijom.

Nakon završene obuke čiji je pokrovitelj bio „Knjaz Miloš“, iz Aranđelovca, učitelji OŠ “ Vuk Karadžić“ ozbiljno su pristupili primeni usvojenih modela vežbi i osmišljavanju novih. Na ovaj način deca su vežbala ne samo na času fizičkog, već su zanimljivim pokretima oplemenili i ostale časove. Konkurs je objavljen jesenas a propozicije su zahtevale video snimak vežbi iz uionice i fotografije istih.

  

Učenici odeljenja III-2 sa učiteljicom Jasminkom Bogdanović osmišljavali su i radil vežbe na stolici, pored klupe, u slobodnom prostoru učionice, trudeći se da svakom pokretu daju i pečat lične kreacije.

„Vežbanje je donosilo radost, lepo druženje, saradnju i ostvaren je cilj-dobro zdravlje. Radosna vest o osvojenoj nagradi stigla je na dan proslave školske slave – Sveti Sava, što je ulepšalo celu svečanost“ izjavila je za naš sajt učiteljica Jasminka Bogdanović.

  

Radoznalci su pitali šta su osvojili? Nagrada je poligon sa rekvizitima koje će moći da koriste svi učenici škole.

Aqua Viva i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenuli su program „Pokrenimo našu decu“ na osnovu zabrinjavajućih podataka i rezultata vezanih za fizičku aktivnost i zdravstveno stanje dece do kojih su došli istraživači, kako u svetu tako i kod nas.Programom „Pokrenimo našu decu“ obuhvaćene su sve osnovne škole u Srbiji, u školskim upravama: Sombor, Novi Sad, Zrenjanin, Beograd, Požarevac, Valjevo, Užice, Čačak, Kraljevo, Kragujevac, Kruševac, Jagodina, Zaječar, Niš, Leskovac, Kosovska Mitrovica, Ranilug i Novi Pazar.

Želja nam je da vežbanje postane aktivnost kojoj se deca raduju i da ova praksa nastavi da se primenjuje u svim školama u Srbiji. I ne samo to! Brend Aqua Viva ovom i drugim akcijama nastojaće da promoviše dobre navike i širi svest da fizička aktivnost jeste vežbanje, ali i društvena aktivnost, igra, zabava i uživanje, poručuju organizatori ove akcije.

Izvor:Info centar juga