Delegacija Grčko-Srpske privredne komore posetila Lebane

Delegacija Grčko-Srpske privredne komore na čelu sa predsednikom Kostasom Georgakosom i generalnim sekretarom Branislavom Prelevićem kao i predstavnicima iz Atine, posetila je Regionalnu privrednu komoru za Jablanički i Pčinjski upravni okrug u Leskovcu, gde je obavila razgovore o mogućnostima izrade projektne dokumentacije i apliciranja prema fondovima za infrastrukturalne objekte prema Evropskoj uniji.

Obzirom da su izrazili želju da se prvi pilot , za jedan jako bitan infrastrukturni projekat uradi u Srbiji, odabrana je opština Lebane, koji bi bio pokazni investicioni projekat za sve gradove u Srbiji.

Održan je sastanak u Lebanu sa rukovodstvom opštine, na kom je dogovoreno da se pripremi projektna dokumentacija uz pomoć grčkih investitora i da se aplicira prema fondovima koji podržavaju infrastrukturne projekte.

Sastanku su prisustvovali, pored lokalnog rukovodstva opštine Lebane, predstavnici Regionalne privredne komore za Jablanički i Pčinjski upravni okrug, kao i predstavnici javnih preduzeća opštine Lebane.

Dogovoreno je da će u narednih mesec dana biti konkretizovane dalje aktivnosti vezane za projekte, ali zbog specifičnosti projekata koji će se raditi i o detaljima, javnost će biti obaveštena nakon spremljenih projekata koji su u jednoj fazi pripremljeni od strane lokalne samouprave opštine Lebane. Zaključeno je na sastanku.

 

Izvor: Opština Lebane