Republička smotra scenskog stvaralaštva u Lebanu

U petak i subotu od 12 časova u Domu kulture „Radan“ održaće se manifestacija pod nazivom „Školska scena Srbije“. Organizatori su Dom kulture „Radan“, Partnerski za obrazovanje Leskovac, Podružnica za srpski jezik i književnost Jablaničkog okruga i Učiteljsko društvo Leskovac. Pozorišne predstave đačkih školskih grupa izvešće učenici četiri osnovne i pet srednjih škola iz Srbije.
Po prvi put u Lebanu organizuje se Republička smotra scenskog stvaralaštva. Na smotri učestvuju najuspešnije predstave sa regionalnih smotri. U okviru smotre, eminentni dramski pedagozi, glumci i reditelji održaće predavanja i radionice u vezi sa pozorišnom umetnošću. 
Program počinje u petak u 12 sati kada su na programu pet predstava osnvnih škola, a u subotu se predstavljaju srednje škole takođe sa pet predstava.
Gosti Lebana biće učenici iz Guberevca, Kruševca, Paraćina, Sokobanje, Novog Pazara, Niša, Kuršumlije, Kragujevca i Požarevca.
U subotu 9. juna, u okviru smotre Školska scena Srbije, u Domu kulture Radan u Lebanu, glumačku radionicu držaće Ana Sofrenović, čuvena pozorišna i filmska glumica.
Za njbolje učesnike biće dodeljene nagrade.
Kompletan program možete pogledati na posteru.