Pokret mladih snaga poziva mlade na učešće u kreativnim radionicama

Na prostoru opštine Lebane u toku je realizacija projekta „Mladi stvaraoci kulture“. Projekat sprovodi udruženje Pokret mladih snaga, a finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat ima za cilj kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih kroz njihovo učešće u kulturno-muzičkim sadržajima ali i kreiranju kulturnih sadržaja od strane mladih. Prvi deo projekta predstavljala je realizacija muzičkog događaja Teodora fest u Lebanu, koga je posetilo oko 8.000 mladih i ostalog lokalnog stanovništva.

U narednom periodu, mladi sa prostora Opštine Lebane imaće prilike da učestvuju u kreativnim radionicama fotografije, koje će biti održane početkom septembra na Radan planini, a zatim slede radionice grnčarstva za mlade, koji bi želeli da nauče ovaj zanat kao spoj tradiocionalnog i modernog.

Nakon realizacije navedenih kreativno-edukativnih radinica, biće organizovana izložba radova ispred Doma kulture Radan, na kojima će biti naznačeni autori istih.

Poziv mladima za učešće u kreativnim radionicama na Radanu traje do 9. septembra, a prijavu je moguće izvršiti u prostorijama Kancelarije za mlade Lebane svakim radnim danom.