Nepoznata osoba maltretira ljude i životinje u Lebanu

Nepoznata osoba, gola do pojasa, već dva dana šeta centrom Lebana i maltretira životinje i dobacuje pogrdne reči ljudima na ulici ili pokazuje srednji prst. Na društvenim mrežama osvanuo je snimak na kome se vidi da čovek u samom centru Lebana pored nekadašnje robne kuće prilazi psu koji leži i šutira ga. Snimak je napravila građanka Lebana i o tome odmah obavestila policiju, međutim snimak je nakog nekog vremena izbrisan.

Kako nezvanično saznaje Info centar juga osoba je nakon prijave policiji privedena i smeštena u psihijatrijsku kliniku u Leskovcu, međutim danas je ista osoba opet viđena u Lebanu. Čovek je opet bi go do pojasa i “svratio je” do novootvorene kineske robne kuće i verbalno vređao prodavačiče, međutim ovaj slučaj niko nije prijavio policiji.

U klinici za psihijatriju leskovačke Opšte bolnice nisu mogli da nam potvrde da li je pomenuta osoba juče bila smeštena na njihovoj klinici. Ostaje otvoreno pitanje ako je osoba bila smeštena kako se danas ponovo našla na ulicama Lebana?

Info centar juga stupio je u kontakt i sa Draganom Vukadinović, direktorkom centra za socijalni rad u Lebanu koja nam je u kratkoj izjavi rekla da osoba nije korisnik ove ustanove niti je ikad bila na njihovoj evidenciji.

Ponašanje ovakve osobe ugrožava bezbednost svih građana, a njegovo postupanje prema psima može dovesti do toga da psi napadnu i ujedu ili izujedaju decu ili odraslog čoveka. Zato ako primetite ovog čoveka na ulici o tome odmah obavestite policiju.

Izvor: Info centar juga