„Klub 4 X 4 Justinijana Prima“ Predstavio Projekat Za Izgradnju „Džiping Centra“ U Slišanu

Na padinama legendarne Radan planine u Vizitortskom centru „Teodora“ nedaleko od lokaliteta Caričin grad juče je predstavljn projekat i najavljena priprema terena za izgradnju „Džiping centra“ u selu Slišane. Projekat, kako je pojasnio mr Goran Jović, predsednik Udruženja „Klub 4 x 4 Justinijana prima“ i direktor Regionalne privredne komore Leskovac, realizuje se uz pomoć donacije članova, malih privrednika, SO Lebane i Medveđa i ima za cilj razvoj i promociju turizma, afirmacija duhovnih i istorijskih spomenika, poštovanje tradicije, promocija auto sporta i očuvanje kulturne baštine ovog kraja.

Goran Jović, koji je juče sa arhitektama članovima kluba, novinarima i simaatizerima predstavio ovaj projekat za koji ne samo na jugu Srbije već i šire vlada veliko interesovanje, kazao je da će se u toku sledeće nedelje članovi kluba „Klub 4 x 4 Justinijana prima“ okupiti sa meštanima sela Slišane na lokaciji oko nekadašnjeg strelišta u ovom selu, kada će početi sa čišćenjem terena i priprema za početak gradnje „Džiping centra“.

 

Ovaj klub, u čije članstvo su osim Lebančana i Leskovčana i Vlasotinčani, Medveđani, Bojničani i Vranjanci, je postao izuzetno popularan širom Srbije, pa tako već danas mesto u karavanu za naredne akcije u zemlji i inostranstvu traže prijatelji auto sporta i vozači džipova iz Beograda i Vojvodine.

„Klub 4×4 Justinijana Prima će sa 40-50 džipova i brojnim posadama, u zimskim uslovima krenuti već za mesec dana put Slovenije gde su uspostavljeni kontakti saradnje. Početkom naredne godine teško prohodnim putevima do popularnih zimskih turističkih centara i staza Juga Srbije, na Radanu, Vlasini, Besnoj Kobili i Čemerniku, kazao je predsednik kluba mr Goran Jović.

Sasvim je izvesno da će se sa obilaskom velikih i značajnih spomenika iz istorije srpskog naroda nastaviti i naredne godine, dodaje Jović. Inače, karavan džipova sa „južne pruge“ je posle obilaska istorijskih spomenika srpskim junacima u Makedoniji i Grčkoj, stigao i do vrha Kajmakčalana gde su se učesnici akcije „Kajmakčalan“ poklonili senima srpskih junaka.

Izvor: Info Centar Juga