Akcija merenja krvnog pritiska i šećera u krvi

Povodom nedelje Crvenog Krsta, u kojoj aktivno učestvuje i lebanski Crveni Krst, danas je u centru Lebana, na platou Doma kulture, organizovana akcija preventivnih zdravstvenih pregleda.
Medicinske sestre Slađana Kocić, Olivera Ignjatović i Marina Jović, koje rade u patronažnoj službi Doma zdravlja u Lebanu, merile su krvni pritisak i visinu šećera u krvi prolaznicima. Priliku da prekontroliše svoje zdravlje skoristilo je stotinak građana.
Slaviša Stevanović, saradnik Crvenog Krsta u Lebanu kaže za Lebanske vesti da su tokom nedelje imali niz različitih akcija poput sakupljanja pomoći za socijalno ugrožene građane, danas su organizovani preventivni zdravstveni pregledi, a po njegovim rečima akcija će biti nastavljena i tokom sledeće nedelje.
„Sa decom lebanskih škola orgnizovaćemo radionice na temu znak Crvnog krsta i principi humanosti kako bi decu bliže upoznali sa radom Crvenog krsta“ kaže Stevanović.
On je ovu priliku iskoristio i da svim dobrovoljnim davaocia krvi čestita 11. maj Nacionalni dan dobrovljnih davaoca krvi poželevši im dobro zdravlje i da i dalje budu humani jer na taj način mogu nekome spasiti život.