Stručna praksa za 7 lica iz Lebana u 5 institucija u trajanju od 6 do 12 meseci

U Lebanu, u kabinetu predsednika Skupštine opštine Lebane Bobana Pejića, potpisani Ugovori po konkursu za stručnu praksu u okviru mera aktivne politike zapošljavanja koje su zajedno sproveli Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Lebane. Na konkursu za stručnu praksu sredstva su dobili 7 kandidata koji će biti angažovani u 5 javnih preduzeća.

Kandidati sa srednjom srtučnom spremom biće na stručnoj praksi u trajanju od 6 meseci, dok će oni sa višom stručnom spremom biti angažovani na period od 9 meseci a sa fakultetima na 12 meseci.

      

„Želim vam da stručnu praksu iskoristite na najbolji način, da se pokažete u ustanovama i u javnim preduzećima gde ćete biti angažovani, da ostavite dobar utisak, da mentori koji sa vama budu radili imaju mogućnost da vam daju dobre ocene, kako bi ste kasnije učestvovali i u nekim novim angažovanjima, da ostanete u Lebanu i dobijete zapošljenje. Zahvaljujući mentorima proći ćete nekoliko faza u poslu“, rekao je polaznicima Boban Pejić, predsednik SO Lebane.

Za meru stručne prakse usvojene su 3 mere zapošljavanja – mere stručne prakse, mere javnih radova i mera subvencija za samozapošljavanje. „Želim vam puno uspeha i da u svom radu premašite svoje mentore“, rekla je pomoćnica predsednika opštine Nataša Stojanović i dodala da su od institucija konkurisale: Dom Kulture „Radan“ koja će angažovati 2 lica sa srednjom stručnom spremom, JKP „Lebane“ – 1 lice sa SSS, Advokatska kancelarija Jelena Dojčinović – 1 lice sa visokom stručnom spremom, Sportsko rekreativni centar Lebane – 1 lice i još 2 institucije koje će naknadno potpisati Ugovore.

      

Po ovoj meri, lica koja su završila srednju stručnu spremu primaće 22.000 dinara, višu 25.000 i visoku stručnu spremu 27.000 dinara.