Obeležen Dan opštine Lebane i slava Svetog Dimitrija

 

Opština Lebane obeležila je Dan opštine i slavu Svetog Dimitrija – Mitrovdan. Ovim povodom, u svečanoj sali opštine Lebane održana prigodna svečanost.

  

Kolač je presekao protojerej Dalibor Stefanović, koji je ovom prilikom čestitao slavu predsedniku opštine, načelniku, saradnicima i svim stanovnicima opštine Lebane:

– „Blago onim ljudima, blago onoj opštini koji imaju Svetog Dimitrija za svog zaštitnika, patrona i čuvara. Nemoguće je da stvari ne krenu još bolje nego što su do sada bile.“

   

   

   

– „Ove godine uz Dan opštine, 08. novembar, počinjemo da slavimo i slavu Sveti Dimitrije, koji je zaštitnik ovog grada i koji se nalazi na grbu grada uz cara Justinijana. Ipak smo mi carski grad. Tražili smo i dobili blagoslov vladike Arsenija da krenemo da slavimo Mitrovdan kao opštinsku slavu. Danas je i jubilej – 140 godina od osnivanja varošice Lebana, tako da imamo puno razloga da danas budemo zadovoljni i srećni. Svim građanima želim srećan Dan opštine i srećnu krsnu slavu svim vernicima koji danas slave.“, izjavio je za Lebanske vesti Ivan Bogdanović, predsednik opštine Lebane.