Nedelja Crvenog krsta od sutra u Lebanu

Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca 8. maj  je rođendan  osnivača Pokreta Anri Dinana. Svake godine organizacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca organizuju brojne aktivnosti kako bi istakli jedinstvenu ulogu Pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca u svojim zemljama.

Crveni krst Srbije uspeva da dopre do preko dva miliona ljudi u Srbiji. Svoje programe Crveni krst Srbije ralizuje zahvaljujući angažovanju 60.000 volontera  i 750 zaposlenih.

Svuda u svetu, Crveni krst postoji za svakoga, a uz principe neutralnosti i nepristrasnosti daje nadu i podršku, delujući kao snaga za pozitivne promene u lokalnim zajednicama kada je najpotrebnije. On pruža pomoć najugroženijim u svim situacijama-od velikih katastrofa, u konfliktnim situacijama, u udaljenim i teško dostupnim mestima gde ne deluju druge humanitarne organizacije”, saopštavaju iz Crvenog krsta

Obeležavanju ovog datuma priključiće se i Crveni krst Lebane koji će tokom cele sedmice imati niz aktivnoti. U toku Nedelje Crvenog krsta koja se u Lebanu obeležava od 8. do 15 maja planirao je niz aktivnosti i to: prijem penzionisanih radnika, volontera i prijatelja Crvenog krsta, intenzivirano prikupljanje i podela garderobe za naše socijalno ugrožene stanovnike, upoznavanje učenika osnovnih škola sa znakom i principima Crvenog krsta kao i postavljanje štanda u petak 11.maja i ulična akcija u centru grada sa podelom edukativnog materijala koji se odnosi na ključne oblasti kojima se Crveni krst bavi. Tog dana građani će imati priliku da besplatno prekontrolišu svoje  zdravstveno stanje merenjem nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

Srećan Svetski dan Crvenog krsta! Danas slavimo hrabrost i dostignuća naših volontera i zaposlenih čija podrška spasava i menja živote najugroženijima i obavezuje nas na humanost svakog dana. Mi smo lokalni, nacionalni i medjunarodni, nezavisni i neutralni, mi smo svuda za svakoga.