Gimnazijalci oduševili Lebančane

Suze i smeh smenjivali su se sinoć na premijernom izvođenju predstave „Sve je u redu“ u Lebanu. Gimnazijalci su svojom fantastičnom glumom uspeli da dirnu i „najtvrđa srca“.  „Deca su juče bila nestvarno dobra, izumela su sebe da bi darivala Lebanu jedan novi i bolji svet“ ponosno ističe profesor srpskog jezika i književnosti i reditelj predstave Dušan Blagojević.

Pred punom salom lebanskog Doma kulture Radan sinoć je premijerno za publiku u Lebanu izvedena predstava „Sve je u redu“ teatra Gimnazijalac. Predstava je urađena po knjizi Jasminke Petrović koja govori o osetljivim kategorijama mladih ljudi, njihovom odrastanju i prilagođavanju svetu odraslih.

Ono što se moglo videti je da su glumci imali dodatnu motivaciju i želju da se pokažu u najboljem svetlu jer su igrali pred „svojom publikom“ budući da su u publici bili njihovi roditelji, prijatelji, drugari iz škole…

Dušan Blagojević reditelj predstave koji je uradio dramatizaciju i prilagodio knjigu scenskom izvođenju ističe za naš portal da je prezadovoljan reakcijama publike posle premijere.

„Oni s kojima sam razgovarao bili su oduševljeni, mislili su da je nemoguće prevazići Životinjsku farmu koja je postigla veliki uspeh, ali ih je tematika i način na koji smo pristupili temama koje se tiču svih nas oduševila. Plakali su, smejali se, preispitivali, identifikovali. Emocije su ih preplavile, nadam se i popravile“ ističe Blagojević.

Salu doma kulture ispunila je publika ne samo iz Lebana već i iz Leskovca i Vlasotinca. Ono što je bilo evidentno je da niko posle predstave nije izašao ravnodušan iz sale jer je u svakoj sceni i liku mogao da prepozna sebe ili nekog bližnjeg svog.

„Odlična predstava, mnogo truda uloženo, aktuelne i jezive teme. I one stare dečije igre i muzika… savršeno. Deca, veliki glumci“ podelila je sa nama svoje utiske o predstavi jedna gledateljka.

  

Predstava „Sve je u redu“ nastaviće svoj pozorišni život na scenama ne samo u Srbiji već i u regionu.

„Prošli smo selekciju za prateći program međunarodnog Kotorskog festivala koji će se održati od 27. do 30. juna, a 23. juna nastupamo u Beogradu u pozorištu Duško Radović u okviru međunarodne Konferencije o drami u obrazovanju. Pored toga planiramo učešće na festivalima u Srbiji i Juventafestu u Sarajevu“ zaključuje Dušan Blagojević.

Sa predstavom lebanski Gimanzijalci trijumfovali su u Kragujevcu na 22. Pozorišnim susretima učenika gimnazija Srbije gde su pored nagrade za najbolju predstavu u celini osvojili i specijalnu nagradu za kolektivnu igru i nagradu za najbolji kostim. Takođe nagrade su dobili Mila Stanković za lik Silvane i Petar Petrović koji je tumačio lik Crnog.

Ekipa Lebanskih vesti želi ovim mladim, talentovanim i ambicioznim glumcima još mnogo uspeha sa predstavom i još dosta osvojenih nagrada.

Izvor: Info centar juga