Ministar Vulin o događaja u Lebanu: Ići u zatvor zbog odbrane svog doma to jednostavno nije pravedno

Povodom događaja koji se noćas dogodio u Radničkoj ulici u Lebanu, kada je osamdesetsedmogodišnji M. C. ranio svog komšiju tridesetčetvorogodišnjeg D. S. koji je noćas pokušao da mu opljačka kuću, saopštenjem za javnost oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru. Ako je pucanje u provalnika i još uz to mlađeg, fizički snažnijeg od penzionera koji brani svoj život, onda moram da pitam zakonodavca šta bi svako od nas kada mu bude ugrožen život i čast u sopstvenom domu trebalo da uradi. Neka nam objasne kako treba da se ponašamo kada nam neko provali u kuću i pokušava da nas opljačka? Tužilac koji je kvalifikovao pucanje u provalnika kao ubistvo u pokušaju je samo sledio slovo zakona i uradio jedino što može da uradi čovek pravosuđa sve dok je ovakav krivični zakon na snazi“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom slučaja u Lebanu gde je penzioner u svojoj kući iz pištolja ranio muškarca koji je pokušao da ga opljačka.

„Predložiću ministarki pravde gospođi Popović da povede raspravu o mogućoj promeni definicije nužne odbrane. Zakoni moraju da se prilagođavaju životu, i kada se pišu i donose moraju da poštuju princip pravičnosti. Ići u zatvor zbog odbrane svog doma to jednostavno nije pravedno“, poručio je ministar Vulin.