Deda Milutin iz Lebana pušten iz pritvora da se brani sa slobode

Osamdesetsedmogodišnji Milutin Cvetković iz Lebana, policajac u penziji, koji je u noći između 12. i 13. marta u svojoj kući pucao u provalnika pušten je jutros po nalogu Višeg tužilaštva u Leskovcu, da se brani sa slobode. Ovu informaciju za infocentarjug.rs potvrdila je njegova ćerka Slavica Stanković iz Lebana.

„Tata je sada kući ali je pod terapijom jer mu je pozlilo u toku noći. Kaže da su prema njemu nadležni u pritvoru bili više nego korektni, imao je hranu i medicinsku negu. Moji roditelji i moja cela porodica zahvalni su svima na podršci koju smo dobili a posebno ministru Vulinu koji je lično zvao i raspitivao se da li je tata pušten kući. Saslušan je jutros u osam sati i onda su ga dovezli kući“ – kaže Slavica.

Podsećanja radi, povodom ovog slučaja u Lebanu saopštenjem se oglasio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekavši da čovek koji je branio sebe i svoju nepokretnu suprugu ne bi smeo da zbog toga bude u zatvoru. Ako je pucanje u provalnika i još uz to mlađeg, fizički snažnijeg od penzionera koji brani svoj život, onda moram da pitam zakonodavca šta bi svako od nas kada mu bude ugrožen život i čast u sopstvenom domu trebalo da uradi.

Izvor: Infocentarjug.rs