Danas sporovedena imunizacija u Mesnim zajednicama Cekavica, Togočevce i Lugare

Mobilni tim lebanskog Doma zdravalja, u saradnji sa lokalnom samoupravom, i danas je nastavio imunizaciju stanovništva na terenu bez zakazivanja i prijavljivanja. U toku današnjeg dana vakcinisani su meštani sela Cekavica, Togočevce i Lugare.

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović uputio je danas apel svim građanima koji su pozitivni na virus korona a koji ne poštuju mere izolacije.

„Na osnovu pritužbi građana koje imamo na lica koja su pozitivna a koja se neodgovorno ponašaju i koja pored toga što su pozitivna na kovid-19, a na svu sreću nemaju simtome, a izilaze u šetnju i posećuju trgovine, ovom prilikom upućujem apel da poštuju mere Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba, i ostanu u svojim domovima narednih 15 dana kako ne bi inficirali druge sugrađane jer ukoliko oni nemaju simptome to nikako ne znači da se kod drugog sugrađanina neće izraziti na neki mnogo teži način“ – poručio je Bogdanović.

Za poslednja 24 sata na teritoriji opštine Lebane bilo je 50 pregleda u Kovid ambulanti od toga 4 sa pozitivnim nalazom. Po rečima predsednik Bogdanović na teritoriji opštine Lebane došlo je do poboljšanja situacije i smanjenog broja obolelih ali još uvek nije vreme za opuštanje.

U toku sutrašnjeg dana, na teritoriji opštine Lebane biće raspoređena dva mobilna tima Doma zdravljaza vakcinaciju na terenu. Jedan tim od 10 sati biće u Mesnim zajednicama Grgurovce, Klajić i Lipovica a drugi, takođe od 10 sati, u Mesnim zajednicama Buvce, Poroštica  i Rafuna.

Lebanske vesti