Lebanski gimnazijalci organizuju humanitarnu akciju Svetosavsko darivanje

U duhu svestosavske tradicije Gimnazija iz Lebana je prošle školske godine, na Dan Svetog Save, uspešno realizovala akciju prikupljanja ponuda i poklona koji su bili namenjeni starim i nemoćnim licima sa teritorije Opštine Lebane. U saradnji sa nastavnicima i roditeljima, učenici četvrte godine podelili su poklon-pakete korisnicima usluga Centra za socijalni rad u Lebanu, pokazavši solidarnost i čovekoljublje koje je temelj svetosavske tradicije. Gimnazijalci sa svojim profesorima i ove godine organizuju akciju prikupljanja pomoći saznajemo u ovoj obrazovnoj ustanovi.

S obzirom da je duh sabornosti neophodan za realizaciju ma koje humane akcije, i da je plemeniti gest gimnazijalaca suštinski utemeljen u učenju Svetoga Save, pozivamo sve učenike, roditelje i meštane Lebana da i ove godine, u što većem broju, svojim delom slede put Svetog Save, jednog od najznačajnijih prosvetitelja u Srbiji.  Učenici Gimnazije u Lebanu će i ove godine organizovati Svetosavsko darivanje i uz pomoć roditelja i nastavnika prikupiti darove namenjene socijalno ugroženim stanovnicima Lebana.

Ove godine gimnazijalci organizuju u sklopu akcije i prikupljanje pomoći u vidu knjiga za Prvu kragujevačku gimnaziju.

Naime, imajući u vidu činjenicu da su ove godine izgorele prostorije Prve kragujevačke gimnazije, jedne od najstarijih obrazovnih institucija u Republici Srbiji, i dugogodišnjeg dobrog domaćina i prijatelja gimnazijalaca u Lebanu, pozivamo sve meštane Lebana, ljude dobre volje, društveno odgovorne institucije i predstavnike lokane samouprave Opštine Lebane da na dan održavanja Svetosavskog darivanja, 27. januara 2018., od 9.00 do 15.00 sati, darovima u vidu knjiga pokažu solidarnost i pomognu opremanju biblioteke Prve kragujevačke gimnazije. Đački parlamant Gimnazije u Lebanu će prikupiti knjige i pokloniti ih svojim vršnjacima iz Prve kragujevačke gimnazije. Pokažimo da sledimo prosvetiteljske puteve Svetog Save i pridružimo se akciji Knjigama za Prvu, poručuju iz Gimnazije.