4,5 miliona evra za preduzetnike, mikro i mala preduzeća kroz novi program za lokalni razvoj – EU PRO

Novi program EU PRO koji finansira Evropska unija objavio je javni poziv za predloge projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća.
Evropska unija (EU) je opredelila 4,5 miliona evra za podršku preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima. EU PRO ima za cilj da doprinese sveukupnom privrednom i društvenom razvoju 99 lokalnih samouprava u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije.  Javni poziv koji je objavio EU PRO za podršku mikro i malim preduzećima otvoren je do 6. jula 2018. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u  99 opština i gradova uključenih u program koja se bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine. Predstavljanju programa EU PRO prisustvovali su predstavnici 99 lokalnih samouprava, kao i predstavnici zemalja EU, među njima i ambasadori Mađarske, Poljske, Austrije, Belgije, Hrvatske, Kipra, Nemačke, Slovačke, Rumunije, Italije u Srbiji.
Pozivaju se preduzetnici i predstavnici preduzeća da posete jednu od 10 info sesija koje organizujemo koje će im olakšati proces prijave. Jedno od deset predstavljanja progrma biće i u Leskovcu, u četvrtak 14.juna, u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija (Vlade Jovanovića 8) u 10 časova. Pozivaju se svi preduzetnici iz Jbalaničkog okruga da prisustvuju predstavljanju programa EU PRO.
Još korisnih informacija možete pogledati u video spotu.

httpss://www.youtube.com/watch?v=cUy6tZuW7q0