Završena dečja nedleja u školi „Vuk Karadžić“

Petak, poslednji radni dan u sedmici i aktinosti u skoli Vuk Karadzić povodom Dečje nedelje su završene.

Nakon ponedeljka kada je sve počelo programom za otvaranje usledio je utorak kada su se deca družila sa roditeljima u kreativnim radionicama. Stvarali su zajedno i tako podstakli bolje medjusobno razumevanje i saradnju.

Sreda je bila obeležena žurkom u školskoj trpezariji. Osvajajuci prostor pokretom mališani su izražavali volju da igraju razne plesove i narodna kola. U tome su im se rado pridružile i njihove odeljenske starešine.

 

Svi su se radovali sportskom takmičenju koje je održano u cetvrtak. „Igre bez granica“su sadržale pet igara: preskakanje vijace, štafetne igre, skakanje u džaku, nadvlačenje konopca i nošenje lopte u paru. Pobednici su ekipe I 1,II 2,III1 i IV 2. Odeljenske zajednice su dobile diplome koje će ulepšavati učionice i podsećati na postignut uspeh.

 

Današnja aktivnost je, takodje, bila veoma zanimljiva učenicima, kviz znanja. Ekipe su bile mešovitog sastava tako da su svi imali priliku da pokažu svoje znanje i spretnost. Ekipe Nota, Olovka, Slova i Knjiga pokazale su dobro poznavanje gradiva iz predmeta svet oko nas i srpskog jezika. Deca koja nisu učesvovala u kvizu bodrila su svoje drugare navijanjem tako da je atmosfera bila vesela i napeta. Pobedila je ekipa Slova. Članovi ekipe radovali su se zanimljivim diplomama a zadovoljstvo nisu krili i prisutni roditelji, učitelji i učiteljice.

Dobra organizacija i realizacija Dečje nedelje potvrdila je stihove Ljubivoja Rsumovica „Au, što je škola zgodna, leči lenjost i samoću, ko da mi je kuća rodna, šteta sto ne radi noću.“