Uručeni ugovori po projektu „Radimo za bolju budućnost dece“

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ je partnerski projekat grada Leskovca i opština Lebane, Medveđa i Vlasotince. Ukupna vrednost projekta iznosi 67 miliona, od čega Kabinet ministra bezportfelja Slavice Đukić Dejanović zadužen za demografiju i populacionu politiku obezbeđuje 52 miliona, a opštine su dužne da obezbede ostatak.

U okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“ , u sali SO Lebane pomoćnik predsednika opštine Lebane, Saša Đorđević i Bratislav Islamović, uručili su ugovore o dodeli sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama (starosti od 18 do 35 godina). Ukupna vrednost dodeljenih ugovora je 11.923.100,00 dinara.

Dvadeset ugovora uručeno je mladim ljudima za podsticaj zapošljavanja i dodelu bespovrtanih sredstava za pokretanje i unapređenje poslovanja. Deset ugovora uručeno je na ime ličnih pratilaca za pomoć roditeljima dece i mladih sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Cilj projekta je razvoj i promocija preduzetničkog duha i podsticanje preduzetništva kod nezaposlenih mladih od 18 do 35 godina, kao i pružanje podrške poslovanju i razvoju novoosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim privrednim društvima i preduzetnicima.

Realizacijom ove mere doprinosi se stvaranju pozitivne populacione klime i otklanjanju uočenih barijera (nezaposlenost mladih) za roditeljstvo i rađanje dece. Podrška je usmerena i na postojeća mikro, mala i srednja preduzeća kao i na preduzetnike kako bi se stimulisali da zapošljavaju mlade i nezaposlene ljude.

(Lebanske Vesti)