Treća međunarodna Džipijada lebanskog „Kluba 4X4 Justinijana prima“ održana u Sloveniji

Treća međunarodna Džipijada lebanskog „Kluba 4X4 Justinijana prima“ održana je od 14. do 16. oktobra na putu dugom preko 2300 km.

Sada već tradicionalna i prepoznatljiva ekipa Kluba „4X4 Justinijana prima“ pošla je put Slovenije sa 10 terenaca i 32 učesnika  među kojima su bili: direktor RPK Leskovac i predsednik ovog kluba mr Goran Jović, gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, načelnik Jablaničkog okruga mr Božidar Stoiljković, predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, zamenik predsednika opštine Lebane Ivan Bogdanović, direktor TO Lebane Bojan Jović, vlasnik motela Predejane, mnogi privrednici i ljudi iz javnog života.

 

Učesnike je primio župan Marjan Kardinar inače član Saveta Evrope i potpredsednik svih opština Slovenije ali i župan Tolmina, župan Bleda, župan Ĺjubna, gradonačelnik Murske Sobote i  gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

„Dogovorene su saradnje na kulturnom i privrednom polju a to je najvažnija misija ove manifestacije. Upoznao sam slovenačke privrednike sa carinskim preferencijalima koje Srbija ima sa Rusijom, Belorusijom a sada i sa Turskom i pogodnostima koje Vlada Srbije daje investitorima. Gostoljubivost Slovenaca bila je više nego iznenađujuća i njihova spremnost da dođu u Srbiju i ispitaju mogućnosti za saradnju. Aljoša Molan privrednik iz Krška i župan Marjan Kardinar su proveli sa našom ekipom sve vreme, od pet dana, po Sloveniji i povezivali nas sa privrednicima i ljudima iz javnog života. Više nego zadovoljni što smo ne samo videli lepu Sloveniju već uspostavili privredno – kulturnu saradnju utisak je svih učesnika“, kazao je Goran Jović, direktor RPK Leskovac i predsednik kluba „4×4  Justinijana prima“ dodajući da je direktor Gospodarske zbornice Murske Sobote najavio delegaciju od 20 privrednika privrednoj komori u Leskovcu a dogovorena je turistička saradnja a i poseta arheološkom nalazištu Caričin grad.

  

„Posetili smo i proizvodne pogone više firmi iz cele Slovenije kao i najveću proizvodnju orhideja u ovom delu Evrope, zatim najveći poligon za obuku vozača AMS Slovenije u Vranskom. Predložoli smo da posete jug Srbije i u partnerstvu napravimo poligon za obuku vozača i off road vožnju na teritoriji Jablaničkog okruga“ – kazao je Jović.

    

     

 

(Lebanske vesti)