Škola u Lugaru dobila tri nova računara

Izdvojeno odeljenje u Lugaru osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Bošnjaca dobilo je danas donaciju u vidu tri nova računara sa pratećom opremom. Donator je Mikica Keler poreklom iz ovog kraja koji već godinama živi i radi u Nemačkoj.

Na ovaj korak se kaže odučio zato što u Nemačkoj radi u IT firmi i želeo je na ovaj način da pomogne svoj rodni kraj. „Imam komšiju čije dete ide ovde u školu i pitao sam ga da li su im potrebni računari, jer ja radim u inostranstvu u IT firmi, tako da je to jedno sa drugim došlo da dođem do ovih računara koje sam donirao“ rekao je Mikica Keler.

httpss://www.youtube.com/watch?v=CL1Mf_Nzhn8

Direktor OŠ „Radoje Domanović“ Goran Pejković, zahvalio se na donaciji istakavši da su im ovi računari bili neophodni za ovo izdvojeno odeljenje. „Zadovoljstvo je pre svega zbog dece zato što će im olakšati rad u digitalnim sferama. Korist je pre svega za učenike a onda i za školu. Kamo sreće da ima više ovakvih donatora i dobrih ljudi koji žele da pomažu“ istakao je Pejković i dodao da je ovo prva donacija u školi u Lugaru, a u matičnoj školi su već imali donacije.

httpss://www.youtube.com/watch?v=MDnkvQPSHR0

Danas je u prvi razred u školi u Lugaru krenulo troje đaka prvaka, odeljenje ima ukupno 16 đaka. Odeljenje je mešovito i ima učenike u sva četiri razreda. Ono što je novina od ove godine je da će škola raditi u dve smene i radiće dve učiteljice. Učiteljica Bojana Popović će voditi 1. i 3. razred, a učiteljica Marija Stojnović, 2. i 4. razred.

httpss://www.youtube.com/watch?v=yPJXC5xCUF4

Učiteljica Bojana je za đake prvake, kao i već godinama unazad, pripremila simbolične poklončiće za početak školovanja.

„Ovo je treća godian kako sam ovde, škola nam je mnogo lepa, deca su odlična i evo radujemo se početku. Svake godine na početku nam je ovako. Prvacima želim mnogo sreće, uspeha i mnogo petica u daljem školovanju“ istakla je učitlejica Bojana.

httpss://www.youtube.com/watch?v=9W9fchv6n0A

U mešovitim odeljenjima je uvek teže raditi jer je kombinacija više razreda, ali po rečima učiteljice saradnja sa roditeljima i direktorom je izuzetna tako da se svi neki problemi zaborave.