Lebanske ZLATNE RUKOMETAŠICE idu na Svetsko prvenstvo

Četvorodenvno takmičenje u rukometu za srednjiškolce posle četiri dana takmičenja završeno je danas u Leskovcu. Prvo mesto osvojile su rukometašice iz Lebana, učenice Gimnazije. One su tako stekle pravo učešća na svetskom prvenstvu koje će se održati od 21. februara 2018. u Dohi u Kataru.

Pobednik,ekipa Gimnazije iz Lebana ostvarila je nezapamćen uspeh, ostvarivši prvo mesto na republičkom takmičenju, a još veću draž ima to i da su devojčice koje su se danas svim srcem borile i pobedom od 20:17 protiv devojaka iz Rume, ostvarile pravo da učestvuju na Svetskom prvenstvu koje počinje od 21.02.2018 do 01.03.2018 u Dohi – Kataru.

Dejan Trako profesor fizičkog u Gimnaziji, koji je ujedno i trenirao rukometašice, kaže za naš portal da je ovo ogroman uspeh za školski sport i uopšte za sport u Lebanu.

„Imali smo dosta sreće prilikom žreba, u I kolu smo bili slobodno, u II kolu kolu smo savladili ekipu iz Kikinde, dok smo u trećem kolu bili bolji od ekipe iz II ekonomske škole iz Lebana. U finalu takmičenja rezultatm 21:17 savladali smo ekipu Gimnazije “Stevan Puzić“ iz Rume i osvojili prvo mesto.“

Lebančanke su pokazale veliku spretnost u izuzetno napetoj i kvalitetoj utakmici. I pored povreda koje smo imali rukometašice su pokazale da imaju veliku hrabrost i veliko srce i veoma zasluženo osvojile prvo mesto, ističe Dejan Trako.

„Sad nam predstoji da se veoma dobro spremimo za svetsko prvenstvo u Dohi i oprvadamo prvo mesto koje smo osvojili“ naglašava profesor Dejan Trako.

On se zahvalio koletktivu Gimnazije iz Lebana, treneru rukometnog kluba Radan iz Lebana Zoranu Stankoviću kao i Miroslavu Stošiću iz sportskog saveza Lebana na podršci koju su pružili ovoj ekipi.

„Ovo je ogroman uspeh koji su postigla naša deca. U istoriji opštine Lebane, nikada se nije dogodilo da ekipa jedne škole postane prvak države i ode na svetsko prvenstvo. Našim rukometašicama ovu pobedu čestitao je predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović koji će uskoro prirediti svečani prijem, u svom kabinetu, za naše zlatne odbojkašice. Ujedno želim da se zahvalim celom rukovodstvu opštine Lebane koji su finansijski uvek podržavali naše rukometašice“ rekao je za naš portal Miroslav Stošić iz Sportskog Saveza opštine Lebane.

Ovo je veliki uspeh za lebanski sport, a redakcija portala Lebanske vesti čestita rukometašicama iz Lebana i želi uspeh na svetskom takmičenju u Dohi.