Početkom naredne godine počinje rekonstrukcija škole u Lebanu

Predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije posetili su danas opštinu Lebane. Sastanak je održan u kabinetu zamenika predsednika opštine Lebane, Bobana Pejića a sastanku je prisustvovao i direktor JP Lebane, Zlatko Nedeljković.

„Predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima posetili su danas našu opštinu jer se naše dve škole, OŠ Radovan Kovačević Maksim i Gimnazija, nalaze na njihovom spisku koje su predviđene za adaptaciju i potpunu rekonstrukciju objekata, od temelja do krova. Cilj je unapređenje energetske efikasnosti, kompletna rekonstrukcija sanitarnih čvorova, fiskulturne sale i učionice. Projekat je radio JP Lebane a tim projektom predvideli smo i led rasvetu, kako bi se smanjila električna potrošnja, predviđena je i adaptacija sportskih terena sa gumiranom podlogom i led rasvetom. Moram da napomenem da je predviđen i projekat protivpožarne zaštite, rekonstrukcija krova i spoljna fasada“ – kazao je direktor JP Lebane, Zlatko Nedeljković za portal Info centar juga.

Ovim projektom biće rekonstruisana i nova kotlarnica, gde su planirani novi kotlovi na obnovljiv izvor energije, tačnije drvni pelet ili sečku.

„U planu je i toplovod koji će se u narednom periodu koristiti za grejanje osnovne i srednje škole, Plicijskoj stanici, Vatrogasnoj službi, Domu zdravlja, Hemodijalici, Centru za socijalni rad, Vrtiću a sve u cilju smanjenja troškova lokalne samouprave“ dodao je Nedeljković.

Približna vrednost projektovanih radova za osnovnu školu Radovan Kovačević Maksim je oko 190 miliona dinara.

Zlatko Nedeljković, direktor JP Lebane kazao je za naš portal da je ovo preduzeće uložilo velike napore kako bi se stekli osnovni uslovi za ovaj projekat.

„Tokom 1976. godine, kada je opštinu Lebane zadesila velika poplava, izgubljena je celokupna dokumentacija i jedne i druge škole. Obe škole nisu imale građevinsku a ni upotrebnu dozvolu. Za izvođenje bilo kakvih radova, po Zakonu o planiranju, potrebno je bilo prvo ozakoniti te objekte. JP Lebane je izradilo projektno tehničku dokumentaciju za ozakonjenje objekta i nakon toga od strane MUP-a, Odeljenje za vanredne situacije, dobili saglasnost, pokrenuli postupak ozakonjenja i rešenje dobili pre nekih desetak dana“– naglašava Nedeljković.

Radovi na rekonstrukciji škole bi trebali da počnu u proleće 2019. godine.

Izvor:Info centar juga